Ilość porcji: 4 Czas przygotowanie: 30 minut Poziom trudności: łatwe
Składniki:
- 400g makaronu świderki
- 2 piersi z kury
- 400g śmietana 18%
- 2 łyżki posiekanego koperku
- mielone curry
Przygotowanie:
Piersi z kury umyć i pokroić w niedużą kostkę. Doprawić solą, pieprzem i solidną szczyptą curry. Wrzucić na suchą patelnię i smażyć.
W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron. Do makaronu można też dodać szczyptę curry (opcjonalnie).
Gdy mięso się podsmaży dodać śmietanę 18%, w razie konieczności doprawić solą i pieprzem, dodać koperek, wszystko razem chwilę smażyć.
Ugotowany makaron odlać i obficie zlać zimną wodą. Wymieszać z sosem i przełożyć na talerze. Podawać.
Smacznego!