Ilość porcji: 4

Czas przygotowanie: 30 minut

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 400g makaronu świderki
  • 2 piersi z kury
  • 400g śmietana 18%
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • mielone curry

 

Przygotowanie:

Piersi z kury umyć i pokroić w niedużą kostkę. Doprawić solą, pieprzem i solidną szczyptą curry. Wrzucić na suchą patelnię i smażyć.

W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron. Do makaronu można też dodać szczyptę curry (opcjonalnie).

Gdy mięso się podsmaży dodać śmietanę 18%, w razie konieczności doprawić solą i pieprzem, dodać koperek, wszystko razem chwilę smażyć.

Ugotowany makaron odlać i obficie zlać zimną wodą. Wymieszać z sosem i przełożyć na talerze. Podawać.

Smacznego!