Mam dla Was kolejny przepis, co prawda nie jest on mojego autorstwa, ale jest tak genialny że musiał znaleźć się na moim blogu i muszę Wam go przedstawić, żebyście też mogli skorzystać.

Skladniki:

Na 9-10 kulek

  • 400g mięsa mielonego
  • 2-3 cebule
  • Łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Jajko
  • 5 kulek mozzarelli (mozzarella mini)
  • 18-20 plastrów boczku
  • Sól i pieprz

Przygotowania:

Mięso mielone włożyć do miski, przyprawić solą i pieprzem, dodać jajko i pietruszkę, wymieszać. Cebulę w brać i podzielić na plastry (tak abyśmy mieli 9-10 plastrów). Kulki mozzarelli przekroić na pół. Mięso mielone podzielić na 9-10 części. Z każdej części uformować płaski placek, położyć na środek kawałek mozzarelli i uformować kulkę. Włożyć ja w plaster cebuli i owinąć 2 plasterki boczku. Wbić patyczki do szaszłyki. W ten sposób przygotować 9-10 kulek.

Piekarnik nagrać do 180° blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać miesne kulki o pięć w piekarniku około 20 minut.

Mozna podawać np z sosem czosnkowym.

 

Filmik instruktażowy ☺️

KLIK