Ilość porcji: 4-6

Czas przygotowania: 40 minut

Poziom trudności: łatwa

Składniki:

  • 5 marchewek
  • 1.5 litra bulionu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 ziemniaki
  • masło
  • ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • magi
  • jogurt naturalny
  • 100g ryżu

Ryż gotujemy osobno w wodzie (niekoniecznie osolonej).
W garnku roztapiamy masło, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy rozgnieciony czosnek. Chwilę smażymy. Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do garnka z cebulą i czosnkiem, chwilę wszystko razem przesmażamy i zalewamy bulionem.Zagotowujemy i gotujemy aż warzywa zmiękną. Dodajemy koncentrat pomidorowy i całość miksujemy, Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i magi.

Dodajemy ugotowany ryż.

Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego.