Fit muffiny na weekend

W 100% zdrowe, przepis jest zweryfikowany przez pewnego trenera personalnego z klubu Fitness w Warszawie ­čÖé Mo┼╝ecie wypr├│bowa─ç przepis na weekend, ja ju┼╝ upiek┼éam a Ty?

Składniki:
– 4 marchewki
– 1 i 1/2 szklanki m─ůki pe┼énoziarnistej
– 1 ┼éy┼╝eczk─Ö proszku do pieczenia
– 1/2 ┼éy┼╝eczki sody oczyszczonej
– 3/4 ┼éy┼╝eczki soli
– 1 ┼éy┼╝eczka cynamonu
– 1/2 ┼éy┼╝eczki mielonego imbiru
– 1/4 ┼éy┼╝eczki mielonej ga┼éki muszkato┼éowej
– 3/4 szklanki oleju z pestek winogron lub oliwy z oliwek
– 3 jajka
– ┬ż szklanki cukru trzcinowego lub stewii
– 1/2 ┼éy┼╝eczki sk├│rki otartej z pomara┼äczy
– 2-3 ┼éy┼╝ki soku pomara┼äczowego

Przygotowanie:
Spos├│b przygotowania: Form─Ö do muffin├│w wysmaruj mas┼éem. Marchewk─Ö zetrzyj na tarce o ma┼éych oczkach. Wymieszaj m─ůk─Ö, proszek do pieczenia, sod─Ö, s├│l i przyprawy w misce. W drugiej misce ubij olej, jajka, trzcinowy cukier i tart─ů marchewk─Ö. Dodaj suche sk┼éadniki i dok┼éadnie wymieszaj. Mas─Ö prze┼é├│┼╝ do przygotowanej foremki i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C na 25-30 minut. Przestud┼║, a nast─Öpnie wyjmij z foremki i wystud┼║ na kratce.

 

Close
Tworzone ze smakiem i pasj─ů ┬ę Copyright 2020. Domoweserduszko.pl
Close