W 100% zdrowe, przepis jest zweryfikowany przez pewnego trenera personalnego z klubu Fitness w Warszawie 馃檪 Mo偶ecie wypr贸bowa膰 przepis na weekend, ja ju偶 upiek艂am a Ty?

Sk艂adniki:
– 4 marchewki
– 1 i 1/2 szklanki m膮ki pe艂noziarnistej
– 1 艂y偶eczk臋 proszku do pieczenia
– 1/2 艂y偶eczki sody oczyszczonej
– 3/4 艂y偶eczki soli
– 1 艂y偶eczka cynamonu
– 1/2 艂y偶eczki mielonego imbiru
– 1/4 艂y偶eczki mielonej ga艂ki muszkato艂owej
– 3/4 szklanki oleju z pestek winogron lub oliwy z oliwek
– 3 jajka
– 戮 szklanki cukru trzcinowego lub stewii
– 1/2 艂y偶eczki sk贸rki otartej z pomara艅czy
– 2-3 艂y偶ki soku pomara艅czowego

Przygotowanie:
Spos贸b przygotowania: Form臋 do muffin贸w wysmaruj mas艂em. Marchewk臋 zetrzyj na tarce o ma艂ych oczkach. Wymieszaj m膮k臋, proszek do pieczenia, sod臋, s贸l i przyprawy w misce. W drugiej misce ubij olej, jajka, trzcinowy cukier i tart膮 marchewk臋. Dodaj suche sk艂adniki i dok艂adnie wymieszaj. Mas臋 prze艂贸偶 do przygotowanej foremki i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C na 25-30 minut. Przestud藕, a nast臋pnie wyjmij z foremki i wystud藕 na kratce.